Stel je eens voor, wie is Barry? 

Ik ben Barry, geboren in 1982 in Amsterdam en opgegroeid in Purmerend. Mijn passies zijn koken, fotografie, hardlopen, op vakantie gaan naar Spanje en Scandinavië. Ik hou van een lolletje, we zijn serieus met ons werk bezig, maar er moet zeker een grapje hier en daar gemaakt kunnen worden. 

Sinds wanneer werk je bij IMAGO en hoe ben je hier terecht gekomen?

Met de auto 😊 Nee, grapje. Ik ben eind 2002 gestart als stagiaire Marketing & Communicatie. Na mijn stage (in 2003) ben ik gelijk in dienst gekomen. Het grafische vak heb ik in de praktijk geleerd. Via ordermanager ben ik doorgegroeid naar bedrijfsleider.

Wat vind jij het leukste aan je werk?

Aan de ene kant het contact met mensen en samen dingen maken. Je begint de ochtend met niks en aan het einde van de dag zijn er allemaal mooie producten gemaakt. We hebben een leuk team, waar veel mee gelachen wordt. 

“Klimaat en milieu zijn heel belangrijk. Ik vind dat wij daar een belangrijke bijdrage aan moeten leveren”

Waar ben je het meest trots op bij IMAGO?

Het team en de collega’s, maar ook dat wij ons als bedrijf goed weten aan te passen aan de ontwikkelingen in de markt. 

Werk jij nou bij IMAGO Print Sign & Display of het IMAGO Sign Center?
Wat is het verschil?

IMAGO Print Sign & Display is een grafisch productiebedrijf. Wij maken onze klanten zichtbaar met reclame-uitingen. Denk daarbij aan het wrappen van een auto, het aankleden van een event met visuals of het drukken van brochures. Het IMAGO Sign Center is het bedrijfspand (verzamelgebouw) waarin IMAGO gevestigd is. In dit gebouw zitten we samen met andere collega bedrijven die elkaar in diensten aanvullen, maar verder individuele organisaties zijn.

Heeft IMAGO ambities om het bedrijf te verduurzamen?

Niet alleen ambities, we zijn daar al volop mee bezig! Het klimaat en milieu zijn heel belangrijk. Ik vind dat wij daar een belangrijke bijdrage aan moeten leveren. Op dit moment werkt onze productie op zelfstandig opgewekte energie van onze eigen zonnepanelen. Alle verlichting is LED en werk met bewegingssensoren. Ons bedrijfspand is nieuw, goed geïsoleerd én maakt gebruik van WTW-systemen (warme terugwin). 

Heb je nog even? Want er is nog veel meer! Wij blijven innoveren en zoeken naar duurzame oplossingen voor print&sign. Voor producten waar normaal PVC en kunststof wordt ingezet, streven wij naar het gebruik van papier en karton. Verpakkingen die wij van onze leveranciers ontvangen hergebruiken wij weer als verzendverpakking voor onze eindproducten. We gebruiken papiertape inplaats van pvc én we recyclen uiteraard ons papier en karton afval (bedrukt en onbedrukt). Daarnaast is onze productie ook nog eens helemaal digitaal. Dat zorgt ervoor dat we geen chemie gebruiken en we kunnen precies het aantal maken dat nodig is (geen inschiet meer.)

Hoe denk jij dat IMAGO er over 10 jaar uitziet? 

Dat is een leuke vraag. Als ik terugdenk aan tien jaar geleden, had ik niet kunnen voorspellen hoe IMAGO er nu voor staat. Ik denk dat de kracht van ons bedrijf is dat we altijd een open blik hebben, kansen zien en erop inspelen. Juist dat vermogen van aanpassen aan de veranderende omstandigheden, maakt ons onderscheidend. De toekomst kan ik niet voorspellen, maar wel dat we ons blijven aanpassen en innoveren. Dus zien we erover tien weer heel anders uit dan nu, ik weet nu alleen nog niet hoe.